Page content

article content

Vers vlees of hondenbrokken?

 

“Hondenbrokken zijn helemaal niet goed  voor de hond” is een veelgehoorde uitspraak.Veel mensen geven tegenwoordig een hond vers vlees, en van hieruit komt ook de fabel dat een brok niet goed voor de hond zou zijn.

Helaas is het wel zo dat sommige merken hondenbrok veel aan de wensen over laat. We praten dan vaak over de “ goedkope huismerk” brokken. Ze zijn niet voor niets zo goedkoop; hierbij geef je je hond “ vulling” in plaats van “ goede voeding”.  Toch jammer wanneer je je realiseert dat voeding de “benzine” van je hond is.

Wanneer je je hond een goede brok wilt geven let dan op de samenstelling van het voer. Dit staat meestal ( achterop) het etiket. Het loont zich echt om even goed te lezen!

Begint een voer met granen, dan weet je dat het hoofdzakelijk bestaat uit tarwegranen, wat een goedkoop vulmiddel is, maar waar veel honden toch wel degelijk klachten zoals jeuk, allergie, diarree van kunnen krijgen. Ook de hoeveelheid eiwit is goed om naar te kijken. De brokken op basis van vlees bevatten duidelijk meer goede dierlijke eiwitten als de brokken op basis van granen. Bij de vaak duurdere maar kwalitatief betere brokken zijn de hoeveelheden die je moet geven, vaak ook beduidend lager. Omgerekend hoeven goedkopere brokken dus niet altijd ook echt voordeliger te zijn!

Daarnaast worden er in brokken de juiste hoeveelheden vitamines, mineralen en essentiële vetzuren toegevoegd. Vooral dat laatste is enorm belangrijk, aangezien de hond deze vetzuren zelf niet kan aanmaken!  Bij een tekort aan deze vetzuren kan de hond verschillende klachten krijgen zoals huidontstekingen, jeuk, vachtverlies, lusteloosheid. Belangrijk om hier op te letten dus. Bij vers vlees worden deze vetzuren NIET toegevoegd! Vers vlees zou DE probleem-oplosser zijn, maar het tegendeel kan ook waar zijn wanneer je niet goed oplet of de juiste vitamines, mineralen en vetzuren in de vleesvoeding zitten. Of wanneer jouw hond vers vlees niet kan verteren en er ziek van wordt.

Kies weloverwogen en bewust een voeding die het beste bij jou en jouw hond past!

De overtuiging dat honden van de wolf afstamt en daardoor geen brokken kan verteren , is ook te kort door de bocht. Onze huishond van tegenwoordig stamt weliswaar van de wolf af, maar door de evolutie is hij aangepast aan onze huidige maatschappij. En kan zijn spijsverteringsstelsel best brokken verteren, mits deze zuiver, ontsloten en alleen van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn. Daarin zit het verschil, weet wat je geeft!

Wanneer je vlees wilt geven, zou je het een paar keer in de week kunnen afwisselen met een goede vleesbrok. Zo weet je dat je lieve viervoeter van beide alle goede dingen binnen krijgt en je je geen zorgen hoeft te maken.

 

Meer info : www.limetreebrox.nl

Comment Section

1 reactie op “Vers vlees of hondenbrokken?


Door Vince op 28 januari 2021

Er is inderdaad veel verschillende soorten voeding te koop voor honden. Ik heb mij laten adviseren door mijn dierenwinkel. Zij konden mij precies vertellen welke brokken en combinaties goed waren voor het ras dat ik heb. Ook merk je aan de energie en het gewicht van een hond of de voeding juist is.

Plaats een reactie


*


  • Geen categorieën
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website